söndag 27 februari 2011

Rödbets och chévrepaj..

Fattar inte hur fort helgen kan gå??
Utan att man hunnit blinka..( nästan..) så är det söndag igen!
Jag har ju min lediga måndag, vilket är helt underbart!
Vi har varit i både Varberg och Tyskland denna helg.
Fyllt på vårt "förråd" och varit tillsammans med bästa vänner.♥


Här kommer mitt recept på god paj med rödbetor och chévre..

Färdig smördeg (går ju naturligtvis bra att göra egen...)
ca 5 kokta rödbetor
4 st. charlottenlök
chévreost (en bit på ca 3-5 cm)
2 dl creme fraich( Arlas gourmet getost,honung, rosmarin.)
2 st ägg
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
pinjenötter el. solroskärnor.
honung

Tina den frysta smördegen. Bred ut i en pajform,nagga med gaffel. Förgrädda i ca 10 min. i 225 graders ugn.
Hacka charlottenlöken och bryn den i smör.
Skiva röbetorna och lägg i pajskalet.Lägg över den brynta löken.
Smula sönder chévreosten, blanda med creme fraich och ägg, salt och nymald svartpeppar.
Häll i det förgräddade pajskalet. Strö över pinjekärnorna.
Grädda i ca 25 min.
Ringla över honung och servera med en grönsallad.
Gott! :)

1 kommentar:

  1. Mums....låter helt underbart! Osten ligger i kylen..... ;)

    SvaraRadera